Bel 073 6147438

Stofferen

Wat is meubelstoffering?

Meubelstoffering is het vakmanschap van het aanbrengen van nieuwe stof op meubels, zoals stoelen, banken, fauteuils en andere zitmeubelen. Dit proces omvat doorgaans het verwijderen van de oude bekleding, het repareren van de onderliggende structuur indien nodig, en het aanbrengen van nieuwe stof en vulling om het meubelstuk weer comfortabel en visueel aantrekkelijk te maken. Meubelstoffeerders zijn gespecialiseerd in het werken met verschillende soorten bekledingsmateriaal waaronder stof, leer en kunstleer..

Klassiek Voor 11
Klassiek Na 11

Waarom meubelstoffering?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen meubelstoffering overwegen:

 • Herstellen van erfstukken: Meubelstoffering is een geweldige manier om erfstukken en antieke meubels in ere te herstellen. Het stelt mensen in staat om meubels met sentimentele waarde te behouden en te gebruiken.
 • Kostenbesparing: In sommige gevallen kan meubelstoffering voordeliger zijn dan het kopen van nieuwe meubels van vergelijkbare kwaliteit. Het stofferen van een bestaand meubelstuk kan een duurzame en kostenefficiënte optie zijn.
 • Milieuvriendelijk: Door meubels te laten stofferen, draag je bij aan duurzaamheid. Het verminderen van afval door oude meubels te herstellen in plaats van weg te gooien, is milieuvriendelijk.
 • Aanpassingsvermogen: Meubelstoffeerders bieden een breed scala aan stoffen en ontwerpmogelijkheden, zodat je meubels kunt aanpassen aan je persoonlijke stijl en interieur.

 

Werkwijze

Het proces van meubelstoffering kan variëren, afhankelijk van het specifieke meubelstuk en de mate van schade. Over het algemeen omvat het de volgende stappen:

 • Inspectie en evaluatie: De meubelstoffeerder begint met het inspecteren van het meubelstuk om de staat van de structuur en de bekleding te beoordelen. Op basis daarvan wordt een schatting gemaakt van de benodigde werkzaamheden.
 • Demonteren: De oude bekleding en vulling worden verwijderd om toegang te krijgen tot de onderliggende structuur. Indien nodig worden reparaties uitgevoerd aan de houten frame of vering.
 • Voorbereiding: De meubelstoffeerder bereidt de nieuwe stof en vulling voor op het meubelstuk.
 • Bekleding aanbrengen: De nieuwe stof en vulling worden zorgvuldig op het meubelstuk aangebracht. Dit vereist vaardigheid en precisie om rimpels, vouwen en ongelijkmatigheden te voorkomen.
 • Afwerking: Eventuele extra details, zoals knopen, biezen of decoratieve stiksels, worden toegevoegd om het meubelstuk te voltooien.
 • Controle en inspectie: Het meubelstuk wordt grondig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd en afgewerkt.
 • Levering: Het gerestaureerde meubelstuk wordt teruggegeven aan de eigenaar.

Afspraak maken?

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?